آموزش نحوه کاشت بذر کاکتوس در منزل

چکیده مقاله

به راحتی می توانید تعداد کاکتوس های منزل و آپارتمان خود را با داشتن اطلاعات کافی درباره نحوه کاشت بذر کاکتوس، افزایش دهید و به راحتی می توانید انواع کاکتوس های منزل خود را تکثیر کرده و زیبایی خانه خود را دوچندان کنید.

آموزش نحوه کاشت بذر کاکتوس در منزل

مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه

نحوه کاشت بذر کاکتوس به صورت صحیح، نیازمند داشتن دانش کافی و شرایط بیرونی مناسب می باشد. استفاده از ابزار های مناسب نیز در کاشتن بذر کاکتوس بسیار حائز اهمیت است. اگر این کار به صورت استاندارد و اصولی انجام نشود، ممکن است سبب ضرر مالی گردد.

کاکتوس گیاهی متفاوت است که سوخت و ساز مشابهی با دیگر گیاهان ندارد. این گیاه می تواند در شرایط سخت آب و هوایی، دوام بیاورد و نیاز به آب در آن کمتر احساس می شود.

 قابل ذکر است که چگونگی نحوه کاشت بذر کاکتوس در منزل، یک روش طولانی مدت و اما کم هزینه است. در ضمن تکثیر کاکتوس به روش کاشت بذر برای همه نوع کاکتوس ها به کار نمی رود. لذا کاکتوس ها بر اساس نوع کاشت و نوع تکثیر و پرورش به دو گونه تقسیم بندی می شوند.

بهترین آموزش نحوه کاشت بذر کاکتوس در منزل
  1. تکثیر کاکتوس به روش جنسی (کاشت بذر)
  2. تکثیر کاکتوس به روش غیر جنسی (قلمه زدن و پیوند زدن)

در این مقاله به انواعی که می توان از روش و نحوه کاشت بذر کاکتوس برای تکثیر آن ها استفاده کرد می پردازیم.

برخی از کاکتوس هایی که از روش جنسی یا کاشت بذر می توان آنها را تکثیر کرد عبارت اند از:

  • هاورتیا
  • کراسولا
  • مامیلاریا
  • پارادیا
  • توربینیکارپوس
  • ملو
  • سرئه
  • آگاو

ابزار و لوازم ضروری برای کاشت بذر کاکتوس

  • ابزار کار و مواد اولیه همیشه جزو ضروری ترین و مهمترین بخش هر پروژه ای بوده است. این قاعده برای نحوه کاشت بذر کاکتوس نیز مستثنی نیست. استفاده از لوازم مناسب و استاندارد می تواند کیفیت کار شما را افزایش دهد.

    برخی از ابزار های ضروری جهت کاشت بذر کاکتوس عبارت اند از:

    • خاک: یکی از مهم ترین ابزار های کاشت بذر کاکتوس، خاک می باشد. استفاده از خاک مناسب و با کیفیت می تواند بازدهی کار را تا چندین برابر افزایش دهد. برای تکثیر کاکتوس به روش جنسی، عموماً از خاک های پیت ماس و ماسه استفاده می کنند. تقریبا 70 درصد خاک را از پیت ماس و 30 درصد را از ماسه تهیه می کنند. همچنین سایز و ابعاد ماسه مورد استفاده در خاک باید استاندارد و حدود 1 تا 5 میلی متر باشد. لازم به ذکر است که برخی افراد تنها از پیت ماس خالی و بدون ماسه جهت کاشت بذر کاکتوس استفاده می کنند. ماسه از ترک خوردن سطح بالایی خاک به علت نبود آب کافی، جلوگیری می کند.
    • سینی: در روش کاشت خانگی بذر کاکتوس می توانید از یک سینی پلاستیکی به عنوان بستر کار خود استفاده کنید. برای شروع آموزش نحوه کاشت بذر کاکتوس، لازم است تا با رطوبت مورد نیاز برای این گیاه نیز آشنا شوید. برای رشد بذر کاکتوس، باید رطوبت 70 درصدی را فراهم کنید. لذا بستر شما باید به گونه ای طراحی شود که آب اضافی را از طریق سوراخ هایی در انتهای ظرف، خارج کند.
    • بذر کاکتوس: بذر کاکتوس را می توان از دو طریق، یعنی بذر افشانی کاکتوس های دیگر، و یا از طریق فروشگاه های مخصوص بذر گیاهان، تهیه کرد. بهتر است از بذر های با کیفیت که دوران سرما را تحمل کرده اند استفاده شود و در صورت عدم استفاده از بذر آن ها را در یخچال نگهداری کنیم.
    • سموم: یکی از لوازم ضروری برای کاشت بذر کاکتوس، استفاده از سموم مختلف همچون سم قارچ برای جلوگیری از بیماری های قارچی است.
ابزار و لوازم ضروری برای کاشت بذر کاکتوس

نحوه کاشت بذر کاکتوس چگونه است؟

  • پس از اینکه لوازم و ابزار های ضروری را تهیه کردید، نوبت به مراحل کاشت کاکتوس می رسد. نحوه کاشت بذر کاکتوس به اندازه جمع آوری و تهیه ابزار و لوازم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مراحل کاشت بذر کاکتوس

  1. تمیز کردن سینی و بستر کاشت بذر کاکتوس: قبل از ریختن خاک درون سینی، باید بستر کاشت را به صورت کامل ضدعفونی کنیم. مرحله ضدعفونی می تواند به وسیله سمپاش قارچ انجام شود. پس از تمیز شدن کامل بستر، مقداری خاک در داخل سینی میریزیم و به مقدار لازم آب به آن اضافه می کنیم تا رطوبت کافی را پیدا کند.
  2. اضافه کردن بذر به خاک: پس از مرحله ضدعفونی و خاک پاشی، نوبت به اضافه کردن بذر می رسد. بذر ها باید در فاصله یک سانتی متری نسبت به هم بر روی خاک قرار گیرند. سپس درب سینی یا ظرف بستر خود را به مدت یه هفته بسته و منتظر جوانه زدن و سبز شدن بذر ها می مانیم.
  3. محل قرارگیری بستر کاشت: پس از بستن درب سینی باید آن را در یک فضای مناسب با درجه حرارت 20 تا 30 درجه سانتی گراد قرار دهید. توجه داشته باشید، نور مستقیم خورشید یا آفتاب نباید به ظرف بتابد. همچنین سعی شود ظرف را تمام روز در سایه قرار ندهیم.
  4. باز کردن درب ظرف: پس از یک هفته، زمانی که جوانه ها سبز می شوند، باید درب ظرف را باز کنید. بذر و جوانه ها، بعد از یک هفته به هوادهی نیاز دارند.
  5. آبیاری جوانه ها: زمانی که بذر کاکتوس به جوانه تبدیل می شود، تا چندین ماه، باید در معرض رطوبت خاک قرار گیرند. رفته رفته با بزرگ شدن جوانه ها، باید از رطوبت خاک نیز کم کرد.
  6. مراقبت و نگهداری از بذر و جوانه ها: مراقبت در کاشت بذر کاکتوس به معنای بررسی دائمی رطوبت خاک می باشد. همواره باید میزان خیس بودن خاک را اندازه گیری کرد تا از مقدار مناسب رطوبت مطلع شد. همچنین هر یک تا دو هفته باید با سم قارچ، بستر سینی یا ظرف مورد نظر را ضدعفونی کرد. میزان سمپاشی باید به گونه ای باشد که سم به ندرت بتواند از بستر سینی به ریشه های کاکتوس برسد. بعد از باز کردن درب سینی، هر روز به جوانه ها سر بزنید تا از روند رویش و قد کشیدن جوانه ها مطلع شوید و یا اگر بیماری خاصی مشاهده کردید بتوانید به سرعت از آن جلوگیری کنید.
مراحل کاشت بذر کاکتوس

تا حد امکان باید سعی شود تا از کاشت بذر کاکتوس در کنار دیگر گیاهان جلوگیری به عمل بیاید. زیرا ممکن است بر اثر باد و هوا، بیماری های مختلف به بذر های کاکتوس انتقال پیدا کنند.

تمامی مواد مورد نیاز در پیت ماس برای بذر کاکتوس موجود است و تا ماه سوم، نیاز به هیچ گونه مواد افزودنی از جمله کود نیست.

آموزش های اصولی در مورد نحوه کاشت بذر کاکتوس شاید به ندرت دیده شود، اما در صورت موجود بودن باز هم نیاز به یک فرد متخصص احساس می شود. لذا حتماً جهت شروع این کار، از یک کارشناس و فرد با تجربه مشورت بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart0

سبد خرید