گیاه پتوس، نحوه پرورش و نگهداری آن
چکیده مقاله
داشتن یک گیاه دوست داشتنی و زیبا نیاز هر خانه و محیط کاری می باشد. بنابراین ما به شما گیاه پتوس زیبا را معرفی می کنیم، چون که هم از شرایط نگهداری آسانی برخوردار است و هم زیبایی خاصی به محیط شما می بخشد.
مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه
معمولا افراد زیادی هستند که به گیاهان آپارتمانی علاقه مندند و دوست داران گل و گیاه به حساب می آیند. داشتن یک گیاه دوست داشتنی و زیبا نیاز هر خانه و محیط کاری می باشد. بنابراین ما به شما گیاه پتوس زیبا را معرفی می کنیم، چون که هم از شرایط نگهداری آسانی برخوردار است و هم زیبایی خاصی به محیط شما می بخشد. در ادامه شما را با خصوصیات ظاهری این گیاه آشنا خواهیم کرد و سپس نحوه پرورش و نگهداری گیاه پتوس را شرح خواهیم داد. پتوس با برگهای زینتی گزینه مناسبی برای منازل آپارتمانی است، که از برگ های قلبی شکلی برخوردار می باشد. بسیاری از گونه های این گیاه حالت بالا رونده دارند، به طوری که تا سقف خانه نیز بالا خواهند رفت. شما با داشتن چنین گیاه زیبا و تزئینی می توانید، محیط خانه و یا محل کار خود را به یک جنگل کوچک و جذاب تبدیل کنید. گیاه پتوس آپارتمانی نور روشن و غیر مستقیم را دوست دارد، اما بعضی از آن ها می توانند در محیط هایی که نور آفتاب چندانی به آن ها نمی رسد نیز به رشد خود به خوبی ادامه بدهند.
انواع گیاه پتوس
پتوس مرمری یا ملکه مرمری: این نوع پتوس گیاهی است با برگ های متنوع سبز و سفید، که بسیار جذاب و زیبا است. پتوس ملکه مرمری نسبت به بسیاری از پتوس ها به نور بیشتری احتیاج دارد.
پتوس نئون یا پتوس آهک
- رنگ پتوس نئون سبز زیتونی براق است که برای فضاهای تاریک بسیار مناسب است.
پتوس نقره ای یا ساتن نقره ای
این نوع پتوس گونه ای بسیار خاص و زیبا می باشد. پتوس نقره ای دارای برگ های سبز_خاکستری ضخیم و لکه های نقره ای رنگ است، که در برابر خشکی و نور کم بسیار مقاوم می باشد.
پتوس بلک یا پتوس جید
این نوع پتوس یکی از فراوان ترین گونه های پتوس می باشد که مقاومت زیادی در برابر نور کم دارد. این گونه کم نور و مقاوم را می توانید به خوبی در منزل یا محل کار پرورش بدهید و از طرفی دیگر پتوس بلک به راحتی می تواند زیر نور لامپ فلورسنت رشد کند.
پتوس ابلق یا طلایی
این گونه از پتوس ها، برگ های سبز رنگی دارند که رده های زرد به صورت آبرنگی روی آن ها کشیده شده اند. برای نگهداری از این نوع پتوس نیاز به نور مناسب می باشد، چون که نور کم باعث از بین رفتن رده های طلایی خواهد شد.
پتوس سفید یا پتوس شاد
یکی از گونه های بامزه و تو دل برو از انواع پتوس ها، پتوس سفید یا شاد می باشد. لکه های سفید به صورت تکه ای روی برگ های این گیاه قرار گرفته اند. از ظاهر زیبای این گیاه مشخص است که به نور کافی و زیاد برای رشد خود نیاز دارد.
نحوه پرورش و نگهداری از گیاه پتوس
برای پرورش و نگهداری از این گیاه آپارتمانی باید شرایط زیر را به طور کامل رعایت کنید. تا گیاه پتوس به طور کامل و به خوبی رشد و پرورش یابد. اما چه شرایطی برای نگهداری و رشد این گیاه بالا رونده مناسب می باشد؟ با ما باشید تا به جوابی قطعی و قانع کننده برای جواب خود دست پیدا کنید.
- نور
- خاک
- آبیاری
- دما
- کوددهی
- رطوبت
- تعویض گلدان
- هرس کردن
- قلمه زدن
نور مناسب برای گیاه پتوس باید چگونه تامین شود؟
گیاه پتوس جزء دسته گیاهانی به شمار می آید که برای رشد خود انتظاری از نور زیاد و مستقیم خورشید ندارد. چرا که این نوع گیاه در محیط های کم نور نیز به خوبی رشد خواهد کرد. گیاه پتوس در مقابل تابش مستقیم نور خورشید، برگ هایش دچار سوختگی می شود. بنابراین بهترین شرایط نگهداری از این گیاه آپارتمانی، محیط سایه با نور غیر مستقیم می باشد.
خاک پتوس دارای چه ویژگی هایی است؟
خاک مناسب برای پتوس زیبا، ترکیبی از خاک باغچه، خاک برگ و ماسه می باشد. ترکیب این خاک ها مناسب ترین بستر کاشت، برای نگهداری از گیاه آپارتمانی پتوس است. برای پرورش و نگهداری پتوس، نیاز به خاک سبک حاصلخیز است.
مدت زمان آبیاری گیاه پتوس باید چقدر باشد؟
قبل از هر چیزی شما باید مطمئن باشید که هنگام آب دادن به گیاه پتوس آب در زیر گلدان جمع نمی شود و از زهکش کف گلدان مطمئن باشید. چون که در چنین شرایطی ماندن آب باعث خفگی و از بین رفتن پتوس خواهد شد. نیاز آب دهی به گیاه پتوس به طور متوسط می باشد و بهترین زمان آبیاری وقتی است که سطح رویی خاک گلدان خشک شده باشد. در فصل تابستان هفته ای دوبار و در فصل زمستان هفته ای یک بار آب دادن به این گیاه آپارتمانی کافی است.
دمای مناسب برای گیاه زیبا رویی چقدر است؟
گیاه پتوس می تواند دمایی بین 15 تا 30 درجه سانتی گراد را متحمل شود. اما در واقع بهترین و مناسب ترین دما برای نگهداری از این گیاه، دمای 22 تا 24 درجه سانتی گراد می باشد. دقت داشته باشید در صورتی که دما به پایین تر از 8 تا 12 درجه برسد، برگ های پتوس زرد شده و باعث ایجاد لکه های قرمز و نارنجی روی آن ها می شود. بهترین پیشنهاد و توصیه ما به صاحبان گیاه پتوس این است که در روزهای گرم تابستان فاصله آبیار کمتر شود تا دمای زیاد تنش کمتری به گیاه وارد کند. گفتنی است که گیاه پتوس رابطه خوبی با سرما ندارد و تقریبا باید گفت که از آن متنفر است. بنابراین باید در انتخاب دمای مناسب برای گیاه پتوس دقت و توجه زیادی داشته باشید.
نحوه کوددهی گیاه پتوس چگونه است؟
در صورت استفاده از خاک مناسب و حاصلخیز گیاه پتوس نیاز چندانی به کوددهی نخواهد داشت. اما با توجه به این که در اکثر خاک گلدان ها هیچ ماده مغذی وجود ندارد، شما می توانید هر یک یا دو ماه یک بار از هر نوع کود گیاهان آپارتمانی متعادل که در دسترس دارید، استفاده نمایید.
میزان رطوبت گیاه پتوس باید چقدر باشد؟
هر چند گیاه پتوس در شرایطی با رطوبت کم باز هم به رشد کردنش ادامه می دهد. اما محیطی با رطوبت کافی برای رشد بهتر این گیاه مناسب تر است. چرا که گیاه پتوس برگ هایی بزرگ تر و پهن تر را در محیط مرطوب به شما هدیه می دهد. شما می توانید برای تامین رطوبت مورد نیاز پتوس، در فصل تابستان 2 الی 3 بار در هفته و در فصل زمستان 2 بار در هفته، با آب ولرم بدون املاح غبار پاشی انجام دهید. دقت کنید که به جای غبار پاشی می توانید از دستگاه رطوبت ساز نیز استفاده کنید، تا هیچ گونه اتفاقی برای برگ های پتوس پیش نیاید.
زمان مناسب برای تعویض گلدان پتوس چه موقع می باشد؟
برای این که بفهمید که چه موقع نیاز به تعویض گلدان است، باید به ته گلدان توجه کنید. در صورتی که ریشه های پتوس از ته گلدان خارج شده است، زمان تعویض گلدان فرا رسیده است. شما باید گلدانی انتخاب کنید که یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد. برای بیرون آوردن گیاه باید آن را به خوبی آبیاری کنید تا خاک کاملا خیس شود، سپس با زدن چند ضربه گیاه را از گلدان بیرون بیاورید. بهترین راه برای نگهداری از گیاه پتوس این است که قسمت های ضعیف و پوسیده را از گیاه جدا کنید و سپس در گلدان جدید با خاک تازه و حاصلخیز بکارید.
نحوه هرس کردن گیاه پتوس چگونه انجام می شود؟
درخصوص گیاه پتوس باید گفت که بهتر است ساقه ها را نسبتا کوتاه نگه دارید، تا همه قسمت های ساقه با برگ پوشیده باشند و ساقه لخت به نظر نرسد. اگر ساقه پتوس بدون برگ و در حال رشد کردن می باشد، بهتر است که آن را از گیاه جدا کنید و روی سطح خاک قرار دهید تا به زودی ساقه های جدید نیز جوانه بزنند.
قلمه زدن گیاه پتوس چگونه است؟
قلمه زدن این گیاه کاری بسیار ساده و راحت است. با برش زدن ساقه و کاشتن آن در آب یا خاک گلدان قلمه زده می شود. لازم است قلمه های ریشه دار شده در آب را در اسرع وقت به خاک منتقل کنید، تا مواد مغذی کافی به آن ها برسد.
ذکر مواردی که دانستن آن ها در پرورش و نگهداری از گیاه پتوس به شما کمک خواهد کرد، به شرح زیر می باشد.
- در صورتی که آبیاری بیش از حد باشد و یا خیلی کم، زرد شدن و سوختگی در قسمت نوک برگ گیاه رخ خواهد داد. همچنین با آب دادن بیش از حد به این گیاه، ریشه ها دچار خفگی خواهند شد.
- در صورت سرد بودن هوا برگ های پتوس دچار چین و چروک خواهند شد، پس بهتر است آن ها را به مکانی گرم تر منتقل کنید.
- در صورت کند شدن رشد گیاه پتوس، باید آن را به محیطی با نور بیشتر منتقل کنید و هر دو هفته یکبار از کودهای مایع استفاده نمایید.
- گیاه پتوس را در معرض مستقیم نور خورشید قرار ندهید. چرا که با قرار گرفتن زیر اشعه نور خورشید، نقاط قهوه ای و سیاه در مرکز یا نوک برگ به وجود می آید.
- نور محیط برای گیاه پتوس نباید خیلی زیاد باشد، چون این امر سبب رنگ پریدگی گیاه خواهد شد.
- توجه کنید که همه قسمت های گیاه پتوس سمی می باشد و نباید آن را بلعید. در صورت بلعیده شدن این گیاه توسط کودک یا فرد بزرگسال حتما باید با اورژانس تماس بگیرید. اگر هم حیوان خانگی شما گیاه را بلعید باید فورا با دامپزشک تماس بگیرید. بهترین کار این است که این گیاه دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرد.
حرف آخر
در آخر این مقاله به این نتیجه رسیدیم، که شرایط نگهداری از این گیاه خیلی آسان است و در عین حال هر کدام از انواع پتوس زیبایی و آرامش خاصی به فضا می بخشند. پتوس علاوه بر زینتی بودنش در خانه، می تواند یک عنصر دکوراتیو نیز به شمار بیاید. بنابراین داشتن آن در هر خانه ای می تواند، بسیار پر مزیت و خاص باشد. امیدواریم که مقاله نحوه پرورش و نگهداری از گیاه پتوس، برای شما مورد قبول و مفید واقع شده باشد و شما بتوانید راهنمایی های لازم در خصوص گیاه پتوس را در این مقاله به دست بیاورید.