15 مورد از خواص شگفت انگیز دارچین برای سلامتی بدن
چکیده مقاله
دارچین یکی از ادویههای بسیار خوشبو و معجزه گرمی باشد.اگر دوست دارید بدانید مهم ترین خواص دارچین چیست و چگونه به کار میرود باکانی فرت مگ همراه باشید.
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
یکی از ادویه های محبوب و معجزه گر در سراسر جهان دارچین می باشد. دارچین خوش عطر و بو از خاصیت های شگفت انگیز زیادی برای بدن برخوردار است. به همین دلیل می توان گفت در 90 درصد از خانواده ها این ادویه خوش رنگ و خوش طعم یافت می شود و از آن به عنوان ادویه ای دارویی استفاده می کنند. اگر هر یک شما از خواص شگفت انگیز دارچین با خبر شوید، دیگر هرگز آن را حتی برای مدت کوتاهی از لیست ادویه جات خود حذف نخواهید کرد. در واقع دارچین درختی به ارتفاع پنج تا هفت متر است و در همه فصول سال سبز می باشد. پوست تنه درخت دارچین را می کَنند و در برابر نور خورشید قرار می دهند تا خشک و آماده مصرف شود. دارچین های خریداری شده شما از این طریق به دست می آید. ادویه دارچین جزء یکی از پر مصرف ترین ادویه ها در سر تا سر دنیا می باشد. اگر تا حالا جای دارچین در لیست ادویه جات شما خالی بوده است، بهتر است همین الان که در حال خواندن این مقاله هستید، خریدن دارچین را در اولویت قرار بدهید و با ما همراه باشید تا ببینید این ادویه معجزه گر از چه خواصی برخوردار می باشد.
انواع مختلف دارچین
- دارچین کاسیا
- دارچین سیلان
دارچین کاسیا
دارچین کاسیا از درخت سیناموم کاسیا به دست می آید و بومی نواحی جنوبی چین است که با نام دارچین چینی نیز شناخته شده می باشد. کاسیا همان دارچینی است که ما آن را از فروشگاه ها و سوپرمارکت ها تهیه می کنیم و قیمت ارزانی دارند. دارچین کاسیا به نسبت دارچین سیلان کیفیت کمتری دارد. این نوع دارچین رنگ قهوه ای تیره و مایل به قرمزی دارد و چوب آن نسبت به دارچین سیلان ضخیم تر و بافت زبرتری دارد.
دارچین سیلان
این نوع دارچین که به نام دارچین اصلی و واقعی شناخته شده می باشد، بومی سریلانکا و نواحی جنوبی هند می باشد و از پوست داخلی درخت سیناموم وروم به دست می آید. رنگ دارچین سیلان قهوه ای مایل به زرد است و بافتی نازک و نرم شبیه به کاغذ دارد و قیمت آن نسبت به کاسیا بسیار گران تر است.
ارزش غذایی یک قاشق سوپ خوری دارچین
- 19 گرم کالری
- 4 گرم فیبر
- 68 درصد منگنز
- 8 درصد کلسیم
- 4 درصد آهن
- 3 درصد ویتامین کا
- بدون قند و چربی
سعی کنید مصرف دارچین را حتماً روزانه انجام بدهید، حتی اگر شده به مقدار کمی باشد. چرا که مصرف کردن دارچین به مقدار کم هم فواید بسیاری دارد و فقط خاصیت آنتی اکسیدان آن دلیل قانع کننده ای است تا هرگز از خوردن دارچین غافل نشوید.
خاصیت های ادویه دارچین
- کاهش قند خون
- پیشگیری کردن از آلزایمر
- سلامت پوست با دارچین
- خوشبو کننده دهان و محافظ دندان ها
- جلوگیری کردن از عفونت و ورود ویروس ها به بدن
- بهبود گردش خون
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- محافظ کننده قلب
- تسکین سر درد و دردهای عضلانی
- مبارزه با آلرژی
- خاصیت تب بر
- منبع غنی آنتی اکسیدان
- درمان نفخ
- جلوگیری کردن از ام اس
- بهبود عادت ماهانه
کاهش قند خون
طبق تحقیقات انجام شده این قضیه اثبات شده است که دارچین نقش مهمی در کنترل قند خون دارد. به همین دلیل دارچین یک ماده غذایی مفید برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد. مصرف کردن ادویه دارچین در این افراد هم قند خون را کاهش می دهد و هم حساسیت سلول ها را به جذب و واکنش به هورمون انسولین افزایش می دهد؛ بنابراین برای کسانی که در مراحل ابتدایی دیابت نوع دو می باشند، ادویه دارچین می تواند یک داروی گیاهی کاملاً تأثیر گذار باشد. چنین افرادی باید سعی کنند که حتماً دارچین را چه به صورت دمنوش و چه به صورت مکمل مصرف کنند.
پیشگیری کردن از آلزایمر
ترکیبات موجود در ادویه دارچین می تواند، به پیشگیری کردن در آلزایمر کمک شایانی بکند. این ترکیبات موجود اپیکاتچین و سینامالدهاید هستند که تمام سعی خود را می کنند تا با آلزایمر مبارزه کنند و اجازه ندهند شخص حافظه ی خود را از دست بدهد. همچنین دارچین از رشد رشته ای در سلول های مغزی که عامل آلزایمر هستند، جلوگیری می کند.
سلامت پوست با دارچین
دارچین از خواص آنتی باکتریال و ضد میکروبی بهره مند است و از پوست شما در برابر جوش، سوزش، حساسیت و عفونت های پوستی محافظت می کند. همچنین روغن دارچین باعث کاهش تورم، درد و قرمزی پوست می شود. علاوه بر این ها شما می توانید پودر دارچین را با عسل ترکیب کنید و به صورت ماسک برای صورت جوش دار و آکنه ای تان استفاده کنید. عسل و دارچین هر دو در بهبود آکنه و جوش صورت کاملاً تأثیر گذار هستند.
خوشبو کننده دهان و محافظ دندان ها
دارچین خوش عطر و بو در مبارزه کردن با باکتری هایی که در میکروفلورای دهان وجود دارند و باعث پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان می شوند، نقش مهم و اساسی را ایفا می کند. همچنین عفونت زبان و بوی بد دهان با ادویه دارچین برطرف می شود. اگر به فکر سلامت دهان و دندان تان هستید، می توانید از روغن دارچین به عنوان یک دهان شویه ی طبیعی استفاده کنید. قطعاً اکثریت افراد بوی خوش دارچین به مشامشان رسیده است، در نتیجه از این ادویه می توانید به عنوان خوشبو کننده دهان استفاده کنید. از دارچین به عنوان طعم دهنده در آدامس و خوش بو کننده در محصولات آرایشی بهداشتی نیز استفاده می شود.
جلوگیری کردن از عفونت و ورود ویروس ها به بدن
دارچین از توانایی بی نظیری برای جلوگیری کردن از عفونت برخوردار است و شما با مصرف کردن آن از ورود ویروس ها به بدن خود جلوگیری می کنید. چرا که دارچین از خواص ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروس و ضد عفونت بهره مند است. همچنین مصرف کردن دارچین در درمان عفونت های داخلی و خارجی نیز بسیار مفید است و از ایجاد میکروب ها در مثانه نیز به خوبی جلوگیری می کند؛ اما آیا می دانید دلیل این همه خاصیت چیست؟ باید گفت که باعث تمام این خاصیت ها به خاطر روغن مخصوصی است که در ادویه دارچین وجود دارد. روغن دارچین از بروز اثرات نامطلوب در سیستم گوارش، پوست و ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی نیز جلوگیری می کند.
بهبود گردش خون
همان طور که در جریان هستید، با افزایش گردش خون اثرات درد نیز به طور قابل توجهی کاهش می یابند؛ بنابراین با مصرف کردن دارچین به بهبود گردش خون تان کمک کنید. علاوه بر این گردش خون خوب، سبب گسترش اکسیژن به سلول های بدن می شود و فعالیت های متابولیک را بالا می برد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
مواد مغذی، آنتی اکسیدان و طبع گرم موجود در دارچین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. در صورتی که سیستم ایمنی بدن قوی باشد، باکتری ها، قارچ ها، عفوت ها و ویروس ها نمی توانند به راحتی به بدن شما نفوذ کنند. چای دارچین، معجون دارچین و عسل و یا عسل و لیمو ترش در درمان سرماخوردگی بسیار مؤثر و تأثیر گذار هستند، پس از نوشیدن شان غافل نشوید.
محافظ کننده قلب
ادویه دارچین با کاهش کلسترول، فشار خون و تری گلیسیرید به سلامت قلب کمک قابل چشمگیری می کند و می تواند از قلب و شریان های اطراف آن در برابر عفونت و آسیب ها محافظت کند.
تسکین سر درد و دردهای عضلانی
سفتی، سختی و گرفتگی ماهیچه ها و مفاصل به کمک دارچین میسر است، چون که این ادویه خواص ضد التهابی دارد. مصرف دارچین برای بازیکنان ورزشی و افراد مبتلا به آرتریت (التهاب مفاصل) توصیه می شود. همچنین برای تسکین سردردهای ناشی از سرماخوردگی، مصرف دارچین تأثیر به سزایی دارد.
مبارزه با آلرژی
طبق تحقیقات انجام شده باید گفت که دارچین به خاطر دارا بودن ترکیبات ضد خارش و کاهش تولید هیستامین در بدن می تواند با آلرژی مقابله کند. همچنین مصرف کردن دارچین آن هم به اندازه کافی، در کاهش و کنترل آسم نیز بسیار مفید است.
خاصیت تب بر
یکی دیگر از خواص مهم دارچین پایین آورنده تب می باشد. در هنگام تب کردن شما می توانید با مصرف یک فنجان چای دارچین تب خود را به سرعت پایین بیاورید. امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول درآورده اند و به عنوان تب بر از آن استفاده می کنند.
منبع غنی آنتی اکسیدان
لازم است بدانید که در میان ادویه ها دارچین بیشترین مقدار آنتی اکسیدان را دارد، حتی بیشتر از سیر، رزماری و آویشن. خواص درمانی دارچین به خاطر آنتی اکسیدان هایی است که با نام های پلی فنول، فنولیک اسید و فلاونیدها شناخته می شوند. این آنتی اکسیدان ها بیشتر در خوراکی هایی مانند انواع توت ها و شکلات های تلخ وجود دارند که به کاهش استرس کمک می کنند.
درمان نفخ
با توجه به خواص ضدعفونی کننده ای که دارچین دارد، این ادویه از فلور روده محافظت می کند. همچنین دارچین گرفتگی عضلات معده و روده را برطرف می کند و با نفخ مبارزه می کند. علاوه بر این ادویه دارچین در رفع کردن اسهال نیز بسیار مؤثر و کارساز است.
جلوگیری کردن از ام اس
نوشیدن ترکیب روزانه دمنوش دارچین می تواند برای پیشگیری و درمان بیماری ام اس مفید باشد.
بهبود عادت ماهانه
با مصرف دارچین دردهای آزار دهنده عادت ماهانه خود را کاهش دهید. نوشیدن دمنوش دارچین می تواند دردهای ناشی از عادت ماهانه، گرفتگی و اسپاسم را تا حدود زیادی بهبود ببخشد.
سخن پایانی
نکته مهمی که در اخر لازم است آن را بیان کنیم این است که در کنار تمام این خاصیت ها، مصرف زیاد و بیش از حد دارچین نیز می تواند مشکلاتی را برای شما به وجود بیاورد؛ بنابراین اگر می خواهید از مصرف دارچین نفع ببرید، آن را به میزان کافی و متعادل در طول روز مصرف کنید.