نقش اسید آمینه در عملکرد گیاهان

چکیده مقاله

نقش اسید آمینه در گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا فرماندهی گیاه بوسیله اسید آمینه ها انجام می شود بنابراین به نقش اسید آمینه در عملکرد گیاهان می پردازیم.

نقش اسید آمینه در عملکرد گیاهان

مدت زمان مطالعه: 14 دقیقه

گیاهان و گل های زیبا در هر خانه ای باعث نشاط و سلامتی اعضای خانواده می شوند. باید گفت که با قرار گرفتن در فصلی جدید، برخی از گیاهان آپارتمانی در رشد و زیبایی شان با مشکل مواجه می شوند. از این رو شما باید گیاهان مختص به هر فصلی را بشناسید و از آن ها به خوبی مراقبت نمایید. گیاهان می توانند بسته به شرایط محیطی مناسب و ایده آل رشدی عالی داشته باشند. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم، تا مقاله ای در خصوص آشنایی با گل های فصل پاییز و نحوه نگهداری آن ها را تهیه کنیم و دوستداران گل و گیاه را با گل های پاییزی آشنا کنیم. اگر می خواهید خانه خود را مانند برگ های رنگارنگ پاییزی زیبا وجذاب نمایید، بهتر است که با ما در این مقاله همراه باشید.

اسید آمینه چه نقشی در عملکرد گیاهان دارد؟

اسیدهای آمینه در سنتز ترکیبات ثانویه متابولیسمی که نقش های متعدد هورمونی و ساختمانی دارند، به کار رفته است و می توانند موجب تنظیم فعالیت های هورمونی و تعادل فعالیت های رویشی و زایشی گیاه شوند و عملکرد گیاهان را به خوبی پیش ببرند. بنابراین گیاه با جذب این مواد سرشار از پروتئین در کوتاه ترین زمان ممکن، بالاترین عملکرد را از خود نشان خواهد داد. در شرایط عادی نیاز عمومی گیاه تعیین کننده میزان استفاده از آمینو اسیدها بوده است. اما این نیاز در شرایط حساس و بحرانی رشد گیاه می تواند متغییر باشد. گیاهان می توانند اسید آمینه را از طریق روزنه های موجود در برگ ها جذب کنند. توجه داشته باشید که میزان جذب گیاه، تا حدودی بسته به دمای محیطی می باشد. خیلی مختصر و مفید می توان گفت، که آمینو اسیدها در خاک می توانند باعث بهبود و تقویت خاک شوند. مطالعات نشان دهنده از آن است، که اسید های آمینه به طور مستقیم یا غیر مستقیم، بر روی فرآیندهای فیزولوژیکی گیاهان تاثیر گذار هستند.

چند مورد از تاثیر عملکرد اسید آمینه در گیاهان

  1. ایجاد مقاومت در برابر تنش های محیطی
  2. سنتز پروتئین ها
  3. تاثیر اسید آمینه بر روی فتوسنتز و رشد گیاه
  4. خاصیت کلات کنندگی
  5. تاثیر بر گرده افشانی و تشکیل میوه
  6. تاثیر بر گرده افشانی و تشکیل میوه
  7. کمک به تعادل میکروفلورای خاک
  8. اسید آمینه و نقش آن بر هورمون های گیاهی
  9. نقش اسید آمینه در افزایش سرعت رسیدگی محصول
  10. افزایش نیتروژن ارگانیک
  11. اسید آمینه و نقش آن در تقویت سیستم ایمنی گیاه
  12.  

ایجاد مقاومت در برابر تنش های محیطی

تنش هایی از قبیل: رطوبت کم، سرمازدگی، حمله آفات، طوفان، درجه حرارت بالا و … می توانند تاثیر منفی بر متابولیسم گیاهان داشته باشند. لذا استفاده کردن از اسید های آمینه قبل، در حین ایجاد خسارت و بعد از شرایط تنش می تواند، با تقویت و حفاظت از گیاه به صورت مستقیم از اثرات مخرب بکاهد و یا حتی در صورت بروز خسارت، تا حد قابل توجهی به بهبود و بازیابی سلامت گیاه کمک کند.

سنتز پروتئین ها

فعالیت های مهم و ساختاری در گیاه نظیر: سوخت و ساز، عملکرد متابولیکی ( آنزیم ها ) و عملکرد حمل و نقل ذخیره ای در درون گیاهان، به واسطه وجود پروتئین ها تنظیم و کنترل می شود. لذا اسید آمینه از عوامل اصلی سنتز پروتئین ها می باشد.

تاثیر اسید آمینه بر روی فتوسنتز و رشد گیاه

تاثیر اسید آمینه بر روی فتوسنتز و رشد گیاه، یکی دیگر از نقش های اسید آمینه بر عملکرد گیاهان می باشد. گیاهان به وسیله فتوسنتز، قادر به تولید کربوهیدرات ها می باشند. کاهش فتوسنتز و کربوهیدرات در رشد گیاهان اختلال به وجود می آورد و بعضی اوقات ممکن است که باعث مرگ آن ها گردد. اسیدهای آمینه از عوامل مهم در سنتز کلروفیل به عنوان مولکول اصلی جاذب نور در گیاهان می باشند. همچنین گلیسین و گلوتامیک اسید، دو اسید آمینه بنیادی در فرایند تشکیل کلروفیل و افزایش مقدار بافت سبز در گیاهان هستند. این اسیدهای آمینه به افزایش غلظت کلروفیل در گیاه منجر می شوند، این افزایش جذب نور و به دنبال آن افزایش فتوسنتز را در پی خواهد داشت. رنگ سبز تند و شاداب شدن گیاهان، از اثرات این اسیدهای آمینه می باشد.

خاصیت کلات کنندگی

آمینو اسیدها با عمل بر روی غشاء سلولی، دارای خاصیت کلات کنندگی عناصر ریز مغذی می باشند. استفاده همزمان اسید آمینه و ریز مغذی ها، باعث آسان شدن در جذب و انتقال آن در گیاه می شود. توجه داشته باشید که گلیسین و گلوتامیک اسید، دو اسید آمینه شناخته شده با تاثیر زیاد کلات کنندگی عناصر می باشند.

تاثیر بر گرده افشانی و تشکیل میوه

اسید آمینه پرولین، به گرده گل در باروری گیاه کمک شایانی می کند. همچنین اسیدهای آمینه لایزین و گلوتامیک اسید، از اسید های آمینه ضروری برای گرده افشانی می باشند. این اسیدهای آمینه در جوانه زنی گرده و رشد دانه گرده تاثیر بسیار زیادی دارد. بنابراین گرده افشانی و تشکیل میوه، از دیگر ویژگی های عملکرد اسید آمینه بر گیاهان می باشد.

کمک به تعادل میکروفلورای خاک

حفظ تعادل میکروفلورای خاک، باعث بهبود ساختمان و حاصلخیزی خاک اطراف ریشه می شود. متیونین از پیش زمینه های ساخت فاکتورهای رشدی است، که باعث استحکام دیواره سلولی میکروفلورای خاک می شود.

اسید آمینه و نقش آن بر هورمون های گیاهی

اسیدهای آمینه پیش نیاز ساخت و یا فعال کننده هورمون ها و فاکتورهای رشد در گیاهان هستند. برای مثال: اسید آمینه متیونین پیش ساخت اتیلن و اسید آمینه تریپتوفان پیش نیاز ساخت هورمون اکسین می باشد.

نقش اسید آمینه در افزایش سرعت رسیدگی محصول

اسید آمینه متیونین از طریق تحت تاثیر قرار دادن تولید هورمون اتیلن، موجب سرعت بخشیدن به رسیدگی محصولات می گردد.

افزایش نیتروژن ارگانیک

از نقش های دیگر اسید آمینه بر عملکرد گیاهان، افزایش نیتروژن ارگانیک می باشد. اسید آمینه ها حاوی نیتروژن هستند و نیتروژن ارگانیک، می تواند رشد سلول ها را به صورت طبیعی و با ضخامت دیواره مناسب هدایت کند. این هدایت باعث افزایش مقاومت گیاه نسبت به آفات و بیماری ها می شود. همچنین نیتروژن ارگانیک ماندگاری بیشتری در خاک دارد.

اسید آمینه و نقش آن در تقویت سیستم ایمنی گیاه

اسید آمینه از طریق دیواره سلولی، افزایش تولید لیگنین و ترمیم سریع تر بافت های آسیب دیده، موجب افزایش مقاومت گیاه در برابر حمله آفات و بیماری ها می گردد.

بهترین زمان برای مصرف ترکیبات حاوی اسید آمینه در گیاهان چه موقع می باشد؟

اسیدهای آمینه که اساسا از طریق روزنه ها جذب می شوند و به مقدار کمی از طریق غشاء سلولی نفوذ می کنند، چند ساعت پس از جذب شان به قسمت های رشد گیاه هدایت می شوند. توجه داشته باشید که از اسید آمینه نباید در زمان ابری شدن هوا، وزش باد و احتمال ریزش باران استفاده کنید. مناسب ترین زمان محلول پاشی قبل از طلوع و یا بعد از غروب آفتاب می باشد. چون که به دلیل باز بودن روزنه های گیاهی، راندمان نفوذ محلول به درون گیاه افزایش می یابد.

جمع بندی کلی مقاله

امیدواریم که در این مقاله پی به نقش اسیدهای آمینه در عملکرد گیاهان برده باشید. با بررسی هر کدام از نقش های  عملکرد اسید آمینه بر گیاهان، به این نکته پی خواهیم برد که حضور اسید های آمینه برای سوخت و ساز گیاهی، افزایش کیفیت محصول و متابولیسم سلولی امری ضروری به نظر می رسد. همچنین اسید آمینه برای بالا بردن کیفیت و ارتقای محصول و جلوگیری از کاهش محصول گریز ناپذیر خواهد بود. بنابراین تاثیرات قوی و اثر بخش اسید آمینه را در عملکرد هر چه بهتر رشد گیاهان نادیده نگیرید. به امید این که مقاله نقش اسید آمینه در عملکرد گیاهان، برای تک تک شما موثر واقع و مفید واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart0

سبد خرید