گل‌های پاییزی و نحوه نگهداری آن‌ها

چکیده مقاله

اگه به گل‌های پاییزی علاقه‌مند هستید، در این مقاله به نحوه نگهداری از آنان و روش‌های مناسب حفظ شادابی و طراوات آنان می‌پردازیم.

شرایط نگهداری و پرورش گل بنفشه آفریقایی

مدت زمان مطالعه: 14 دقیقه

گیاهان و گل‌های پاییزی در این فصل نمایی زیبا در هر خانه ای را ایجاد کرده و باعث نشاط و سلامتی اعضای خانواده می شوند. باید گفت که با قرار گرفتن در فصلی جدید، برخی از گیاهان آپارتمانی در رشد و زیبایی شان با مشکل مواجه می شوند. از این رو شما باید گیاهان مختص به هر فصلی را بشناسید و از آن ها به خوبی مراقبت نمایید. گیاهان می توانند بسته به شرایط محیطی مناسب و ایده آل رشدی عالی داشته باشند. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم، تا مقاله ای در خصوص آشنایی با گل های فصل پاییز و نحوه نگهداری آن ها را تهیه کنیم و دوستداران گل و گیاه را با گل های پاییزی آشنا کنیم. اگر می خواهید خانه خود را مانند برگ های رنگارنگ پاییزی زیبا وجذاب نمایید، بهتر است که با ما در این مقاله همراه باشید.

گل های پاییزی و نحوه نگداری کردن از آن ها

گل داوودی

گل داوودی زیبا طرفداران زیادی را مجذوب خود کرده است و شما به راحتی می توانید، این گیاه را در فصل پاییز بکارید. گل های داوودی به راحتی در فصل پاییز و زمستان شکوفه می دهند و جذابیت خاصی را به محیط خانه شما می بخشند. این نوع گیاه دارای 200 گونه مختلف می باشد.

شرایط نگهداری از گل داوودی

  • خاک: در کل خاک لوم و شن بهترین خاک برای کاشت گل داوودی در گلدان می باشد. اما شما می توانید از ترکیب خاک باغچه+ خاک برگ+ کود دامی به نسبت مساوی برای کاشت این گل زیبا استفاده نمایید.
  • دما: با توجه به این که این نوع گیاه دارای گونه های مختلفی می باشد، در نتیجه شرایط دمایی متفاوتی برای هر یک از آن ها وجود دارد. بنابراین شما باید گونه ای را انتخاب نمایید، که با شرایط محیط زندگی شما سازگارتر باشد. در کل شرایط دمایی گیاه داوودی بین 10 تا 27 درجه متغییر می باشد.
  • آبیاری: گل داوودی به آبیاری مداوم نیاز دارد و حتما باید محل کاشت آن مرطوب باشد. در صورتی که این گیاه را در گلدان کاشته اید باید خاک آن را مرطوب نگهدارید، اما از باتلاقی کردن آن پرهیز کنید. در صورت کاشتن گل داوودی در باغچه، باید حتما هر روز صبح یا عصر گیاه را آبیاری کنید.
  • رطوبت: برای تامین رطوبت کافی غبارپاشی کردن روزانه آن هم با آب ولرم می تواند، تاثیری مثبت بر روند رشد گیاه داشته باشد. توجه داشته باشید که غبار پاشی کردن گیاه تحت هیچ شرایط نباید در ظهر انجام شود.
  • نور: گل داوودی به نور کامل خورشید نیاز دارد و در صورتی که نور کافی برای این گیاه مهیا نباشد، غنچه های آن  باز نخواهند شد. پس حتما شما باید برای پروروش این گیاه شرایط نوردهی را در نظر داشته باشید، سپس آن را برای منزل خود انتخاب کنید. پشت پنجره جنوبی بهترین مکان نگهداری برای این گیاه می باشد.
  •  کوددهی: کوددهی گل داوودی در گلدان باید هفته ای یک بار، توسط کودهای ازت و پتاس بالا برای گلدهی این گیاه استفاده شود. اما برای گیاه داوودی در باغچه اگر در ابتدای کار از کود دامی پوسیده استفاده کرده باشید، نیاز گیاه برطرف می شود و نیازی به کوددهی دیگر ندارد.
  • هرس کردن: هرس کردن یکی از بخش های اصلی و اساسی برای نگهداری کردن صحیح از گیاهان می باشد. هرس کردن این گیاه باعث افزایش و تقویت رشد آن می شود و شکوفه های بیشتر و پر تری را به ارمغان می آورد. دقت فرمایید در صورتی که گل داوودی را هرس نکنید و آن را به حال خود رها کنید، سرشاخه های گیاه گل های زیادی را به بار می آورند و در نتیجه اندازه هر گلی کوچک می شود.
  • آفات و بیماری ها: مهم ترین آفات گیاه داوودی، شته ها به خصوص شته سیاه و شپشک آرد آلود می باشد. این دو آفت می تواند خطراتی مانند قطع رشد گیاه و پیچ خوردگی آن را به همراه داشته باشد. به علاوه: کنه تار عنکبوتی، شته قرمز، مگس سفید و سفیدک از دیگر بیماری ها و مشکلات گل داوودی می باشند.
  • تکثیر گل داوودی: تکثیر گیاه داوودی به سه روش تکثیر با بذر، تکثیر با قلمه و تکثیر با پاجوش امکان پذیر است.

گل تاج الملوک

گیاهی مقاوم به سرما و چند ساله تاج الملوک می باشد. این گیاه دارای 70 گونه است که همگی چند ساله و مقاوم به سرما هستند. توجه کنید که برخی از آن ها سمی هستند و بهتر است که در منزل خود از آن ها نگهداری نشود. تاج الملوک دارای 5 گلبرگ به رنگ های مختلف و زیبا می باشد.

نحوه نگهداری از گل تاج الملوک

  • خاک: این گل با بیشتر خاک ها سازگاری دارد. اما بهتر است که خاک آن زهکشی خوبی داشته باشد و حاوی مواد ارگانیک مانند خاکبرگ باشد.
  • آبیاری: رطوبت و آبدهی زیاد به این گیاه مناسب نیست و باعث پوسیدگی آن می شود. شما باید زمانی گیاه را آب بدهید که سطح خاک به خوبی خشک شده باشد.
  • نور: گل تاج الملوک در مکان هایی با نور کامل، نیمه سایه یا نیمه آفتاب می تواند به خوبی رشد کند.
  • دما: دمای مناسب برای این گیاه 19 تا 25 درجه است. البته قسمت زیرزمینی گیاه به سرمای زمستان مقاوم است و طوقه و ساقه زیرزمینی گیاه تا منفی 35 درجه را تحمل می کند.
  • تکثیر گل تاج الملوک: رشد و تکثیر این گیاه از دو طریق کاشت بذر و تقسیم بوته ها امکان پذیر می باشد.

گل اشرفی

نگهداری کردن از این گل زیبا اشرفی یا شاه اشرفی به راحتی هم در گلدان و هم در باغچه امکان پذیر است و شما به راحتی می توانید، با استفاده از نکات ذکر شده در پایین به نگهداری کردن از گل اشرفی مشغول شوید. این گل از مقاومت بالایی برخوردار است و مقاومت زنده ماندن در تمام فصول به خصوص فصل پاییز را به راحتی دارد. به علاوه گل اشرفی در فصل زمستان نیز توانایی شکوفه زدن را دارد.

شرایط نگهداری از گل اشرفی

  • خاک: خاک سبک حاصلخیز همراه با کود آلی و هوموس در ترکیب با ماسه و سنگ ریزه، بهترین بستر برای کاشت و پرورش گل اشرفی می باشد. به علاوه برای کاشت این گیاه ترکیبی از خاک باغچه+ خاکبرگ+ کود آلی نیز مناسب و عالی می باشد.
  • آبیاری: این گیاه به آبیاری متوسط به طور منظم نیاز دارد. در محیط های آپارتمانی گیاه اشرفی را باید دو بار در هفته آبیاری نمود. هنگامی که حدود دو سانت از سطح خاک گلدان خشک بود، شما باید بدانید که نوبت آب دهی آن فرا رسیده است. توجه داشته باشید که بیش از حد آب دادن و رطوبت بیش از حد خاک گلدان، سبب بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه گیاه می شود.
  • دما: اشرفی گل زیبا، در برابر گرما و دمای زیاد مقاوم است. اما بهتر است که در فصل تابستان آن را زیر سایه نگهداری کنید.
  • کوددهی: در صورتی در هنگام کاشت بذر، از خاک حاصلخیز و ترکیب آن با هوموس یا کمپوست استفاده شود، گیاه به کوددهی در طول فصل رشد نیاز نخواهد داشت. توجه نمایید که کوددهی آن هم به میزان زیاد می تواند میزان گلدهی گیاه اشرفی را کم کند.
  • نور: مکان های آفتاب گیر و پر نور مورد علاقه گل اشرفی می باشد. این گیاه برای رشد ایده آل و گلدهی نیاز به نور کافی خورشید دارد. پنجره های نورگیر جنوبی یا بالکن بهترین مکان نگهداری کردن برای این نوع گیاه می باشد.
  • هرس کردن: هرس کردن گل های قدیمی موجب می شود، تا گیاه رشد خوب و گلدهی بیشتری داشته باشد. برای هرس کردن این گیاه باید در فصل بهار شاخه های خشکیده و سرمازده را قطع کرد. همچنین در طی فصل رشد نیز، قطع کردن گل های پژمرده از جمله راه های تشویق شاه اشرفی، به گلدهی بیشتر می باشد.
  • آفات و بیماری ها: این گیاه مقاوم است و تا کنون آفات و بیماری خاصی برای این گونه گزارش نگردیده است. فقط این گیاه نباید در معرض باد شدید قرار بگیرد، تا دچار خوابیدگی نشود.
  • تکثیر شاه اشرفی: تکثیر این گل از دو طریق کاشت بذر و تقسیم بوته امکان پذیر می باشد.

گل بنفشه

یکی دیگر از گل های زیبا و خوش رنگ پاییزی، گل بنفشه از خانواده بنفشگان می باشد. این گیاه یک ساله و مقاوم به سرما بومی اروپا و شمال غرب آسیا بوده است، که در شمال ایران به صورت طبیعی رویش دارد. این گل زیبا یکی از محبوب ترین گیاهان در مناطق سردسیری است و افراد زیادی را علاقه مند به خود و زیبایش کرده است.  هر یک از شما با تنظیم دما و نور مناسب به راحتی می توانید، از پسِ پرورش این گیاه جذاب بربیاید.

نحوه نگهداری از گل بنفشه

  • خاک: این گیاه به خاکی غنی همراه با کود حیوانی، با زهکشی مناسب نیاز دارد. برای کاشت این گیاه مخلوط خاک باغچه+ خاکبرگ+ پیت ماس جوابگوی رشدی ایده ال می باشد.
  • دما: گل بنفشه در کل خنک پسند است و محیط های خنک را دوست دارد. این گل به راحتی می تواند سرمای زمستان را متحمل شود و حتی در زیر برف می تواند، روند رشدش را دنبال کند. 4 تا 13 درجه سانتی گراد ایده ال ترین دما برای رشد گل بنفشه می باشد.
  • نور: این گیاه در طول روز به 6 الی 8 ساعت نور کافی نیاز دارد. به علاوه گل بنفشه را می توان در باغچه و در زیر سایه کاشت.
  • کوددهی: گیاه بنفشه را هر سه تا چهار هفته یک بار، می توانید با کودهای مخصوص گیاهان زینتی تقویت نمایید. فراموش نکنید که کوددهی زیاد می تواند باعث بلند و کم پشت شدن گیاه زیبای شما گردد.
  • آفات و بیماری ها: از بیماری های رایجی که این گیاه به آن مبتلا می شود، شته، پوسیدگی ساقه و لکه برگی می باشد.
  • تکثیر گل بنفشه: تکثیر این گیاه را می توان به چند روش از جمله: کاشت بذر، قلمه زدن و تقسیم ریشه انجام داد.

گل جعفری

یکی از گل های زیبا با گلبرگ هایی ظریف، پرپشت، خوشبو همراه با رنگ های متنوع گل جعفری می باشد. این گل زیبا بسیار مقاوم در برابر گرما و تغییرات غیر منتظره می باشد.

شرایط نگهداری گل جعفری

  • خاک: مخلوط خاکبرگ+ خاک معمولی+ کود پوسیده گاوی، مناسب برای کاشت گل جعفری می باشد. همچنین خاک این گل باید دارای زهکش مناسب باشد.
  • دما: ایده ال ترین دما برای این گل زیبا در روز 22-18 و در شب 18-15 درجه سانتی گراد می باشد.
  • نور: این گل به مکانی با نور کامل و حداقل 6 ساعت نور مستقیم آفتاب نیازمند است. چرا که کمبود نور سبب عدم گلدهی و ریز شدن غنچه های آن می شود.
  • آبیاری: گل جعفری به میزان آب متوسط نیاز دارد و در آبدهی آن نباید زیاده روی به عمل آید. بهتر است که هر زمان سطح خاک رطوبت خود را از دست داد، نسبت به آبیاری بعدی اقدام کنید.
  • کوددهی: شما می توانید در طی فصل رشد گل جعفری، از کودهای محلول با فرمول 15-15-15 هر سه الی چهار هفته یک بار استفاده کنید.
  • آفات و بیماری ها: گل جعفری به دلیل عطر و بوی خوشی که دارد، می تواند از ابتلا شدن به برخی آفات در امان بماند. اما باز هم ممکن است که این گل به بیماری هایی مانند: سفیدک پودری، بوترتیس و لکه برگی مبتلا شود.
  • روش تکثیر گل جعفری: راه اصلی تکثیر این نوع گل، کاشت بذر می باشد.

گل کوکب

گل کوکب یا دالیا، یکی از پرطرفدارترین گل های پاییزی می باشد، که شما می توانید آن ها را در باغچه و گلدان پرورش دهید. یک گزینه عالی برای تزیین محیط زندگی خود، داشتن گل کوکب با رنگ ها و شکل های متنوع می باشد.

نحوه نگهداری گل کوکب

  • خاک: برای این گل بهتر است که خاکی با زهکشی بالا را انتخاب نمایید. بنابراین برای کاشت این گل باید حتما از ترکیباتی مانند: خاکبرگ، کود پوسیده گاوی و پیت ماس استفاده کنید.
  • نور: گل کوکب برای گلدهی هر چه بیشتر و رشدی بهتر به حداقل 8 ساعت نور کامل در روز نیازمند است. البته بهتر است که در گرمای سوزان تابستان این گیاه را در معرض نور شدید ظهر قرار ندهید.
  • آبیاری: این گل نیاز آبی بالایی دارد و باید به آبدهی آن توجه ویژه ای داشته باشید. در کل خاک گلدان آن باید همیشه مرطوب باشد. توجه داشته باشید، که خیس بودن زیاد و غرقابی ماندن خاک، باعث از بین رفتن گل زیبای شما خواهد شد.
  • دما: مناسب ترین دما برای نگهداری کردن از دالیا، دمای 13 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد. البته این گیاه دمای پایین تا 5 درجه و دمای بالا تا 30 درجه را هم تحمل می کند.
  • کوددهی: در طول فصل رشد شما می توانید برای تقویت گیاه خود از کودهای کامل 5-10-10 یا 10-20-20 استفاده کنید.
  • آفات و بیماری ها: یکی از مهم ترین آفات حلزون ها هستند که بیشتر به کوکب های جوان علاقه مندند. به علاوه حشراتی مانند: کرم ابریشم، ریشک بال و گوش خیزک می توانند مشکلاتی را برای این گل به وجود بیاورند.
  • تکثیر گل کوکب: این گیاه را می توان از سه روش: تقسیم غده، قلمه زدن و کاشت بذر تکثیر کرد.

سخن پایانی

این هم از معرفی شش گل پاییزی که نگهداری کردن از آن ها به خوبی در هر خانه ای امکان پذیر است. امید است که مطالب ذکر شده در مورد آشنایی با گل های فصل پاییز و  نحوه نگهداری آن ها، برای تک تک شما آموزنده باشد و شما بتوانید از آن ها استفاده کنید. در مقالات بعدی شما را با تعداد بیشتری از گل های پاییزی و نحوه نگهداری از آن ها آشنا خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shopping Cart0

سبد خرید