گیاهان تصفیهکننده هوا
چکیده مقاله
در این مطلب انواع گیاهان تصفیهکننده هوا را مورد بررسی قرار میدهیم، این گیاهان علاوه بر زییابی هوای تازه و با کیفیت را برای شما در محیط منزل به ارمغان میآورند.
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
اگر هر یک از شما به نوبه خود می دانستید، که گیاهان و گل های زیبا چه نقشی بر تصفیه هوای محیط زندگی شما دارند، حداقل از چند گیاه زیبا در محیط خانه و یا محل کار خود نگهداری می کردید. مهم است بدانید، که کدام یک از گیاهان دارای این ویژگی مثبت هستند و هوایی پاک و تصفیه شده را برایتان به ارمغان می آورند. برای شناخت گیاهان تصفیهکننده هوا نگران نباشید و در این مقاله آنان را بشناسید.
کدام نوع از گیاهان تصفیهکننده هوا می باشند؟
- گیاه شفلرا
- فیکوس بنجامین
- گیاه سانسوریا
- گیاه پتوس
- گیاه بونسای
- گیاه عنکبوتی
- گیاه زاموفیلیا یا زامیفولیا
- گیاه نخل پروانه
- گیاه درخت اژدها
گیاه شفلرا
پنجه کلاغی یا گیاه شفلرا، یکی از گیاهان تصفیهکننده هوای مؤثر در محیط شما می باشد. شفلرا در فضای باز بسیار خوب رشد می کند، به طوری که ارتفاعش به سه متر نیز خواهد رسید. اکتینوفیلا و اربوریکولا جزء پرطرفدارترین نوع شفلرا هستند و برای تکثیر و نگهداری در آپارتمان های کم نور بسیار مناسب می باشند. گفتنی است که برگ های این گیاه سمی است و باید دور از دسترس کودکان و اتاق خواب آن ها باشد.
شرایط نگهداری برای گیاه شفلرا
بهترین مکان برای نگهداری شفلرا، پشت پنجره جنوبی یا شرقی است. لازم است بدانید که نور بیش از حد، باعث سوختن برگ های چتر مانند این گیاه می شود. شفلرا می تواند خشکسالی را تحمل کند، اما بهترین کار این است که خاک گلدان همیشه مرطوب نگه داشته شود. توجه داشته باشید، که گیاه شفلرا از غرق شدن در آب تنفر دارد و برای تامین رطوبتش می توانید، هفته ای دو بار آب را به برگ هایش اسپری کنید.
فیکوس بنجامین
از دیگر گیاهان تصفیهکننده هوا که در طراحی دکوراسیون داخلی بسیار از آن استفاده می شود، فیکوس بنجامین نام دارد. فیکوس به خاطر برگ های خاصی که دارد، محیط زندگی شما را مانند یک باغ میوه زبیا می کند. به علاوه فیکوس بنجامین به خوبی آلاینده ها را از بین می برد، به راحتی در محیط های بسته رشد می کند و در برابر اغلب حشرات نیز مقاوم است.
روش نگهداری از فیکوس بنجامین
فیکوس بنجامین برای رشد خود، محیط های مرطوب و کم نور را ترجیح می دهد و حتی در نور خیلی کم هم رشد می کند. دمای مناسب برای آن 16 تا 24 درجه سانتی گراد است. قرار گرفتن این نوع از گیاه در برابر وسایل گرمایشی، باعث ریزش برگ ها خواهد شد. برای آب دادن به فیکوس اجازه دهید، تا خاک گلدان کمی خشک شود و سپس دوره بعد آبدهی را شروع کنید. دقت کنید در صورتی که برگ های فیکوس زرد شدند، مقدار آب را کمتر کنید. چرا که برگ زرد، نشان از سیراب بودن بیش از حد گیاه می باشد. در فصل تابستان و پاییز رشد این گیاه بیشتر از سایر فصل هاست. در صورتی که فیکوس بنجامین را در محیطی آفتابی قرار داده اید، هر ماه به آن کود بدهید و اگر در محیطی کم نور قرارش داده اید، هر دو ماه یک بار به آن کود بدهید.
گیاه سانسوریا
یکی از قوی ترین گیاهان تصفیهکننده هوا، سانسوریا یا همان زبان مادر شوهر می باشد. در واقع گیاه سانسوریا عاشق سایه است و نگهداری کردن از آن نیز آسان می باشد. همین عامل نگهداری راحت از سانسوریا سبب شده است، تا این گیاه افراد زیادی را مجذوب به نگهداری کردن از خود کند. این گیاه که از خانواده سوسنیان است و مقاومت بسیار خوبی در برابر خشکسالی، دمای زیاد و نور کم دارد.
شرایط نگهداری از سانسوریا
گیاه سانسوریا بیش از ۷۰ گونه مختلف در سراسر جهان دارد و یکی از کم توقع ترین گیاهان حال حاضر است، که هم زیبایی خاصی دارد و هم به بهبود کیفیت هوای اتاق خواب، کمک قابل توجهی می کند، این گیاه به عنوانی یکی از گیاهان تصفیهکننده هوای کاربردی شناخته میشود. با توجه به این که سانسوریا به آبدهی کمی نیاز دارد، برای افرادی که مرتب در حال سفرند، نگهداری کردن از این گیاه کم توقع و تصفیه کننده توصیه می شود. فراموش نکنید، که این گیاه نسبت به آبیاری زیاد حساس است و آب زیاد، باعث زرد شدن و پژمرده شدن برگ هایش می شود. علاوه بر این ها گیاه سانسوریا در محیط های کم نور یا پر نور هم می تواند رشد کند. ولی به هیچ وجه نور مستقیم خورشید را نمی پسندد. نکته ای مهم تر در خصوص شرایط نگهداری از سانسوریا این است، که گیاه در هر بستری با هر میزان رطوبتی رشد خواهد کرد و تنها با محیط باتلاقی سازگار نیست و از بین خواهد رفت.
گیاه پتوس
پتوس یا پوتوس با قابلیت پاکسازی و از بین بردن بنزن، مونوکسید کربن و فرمالدهید ( گاز یا بویی تند و زننده است) یک گیاه موثر در تصفیه هوای خانه به حساب میآید. این گیاه زیبا و مقاوم به دلیل رشد خوب، نگهداری و تکثیر آسان، یکی از محبوب ترین گیاهان تصفیه کننده هوا محسوب میشود. به طوری که افراد زیادی به نگهداری کردن از این گیاه متمایل هستند.
شرایط نگهداری از گیاه پتوس
این گیاه به نور زیاد ولی غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. باید گفت که پتوس در نور کم و متوسط هم می تواند به رشد خود ادامه بدهد، اما بدانید که نور کم باعث کم شدن سرعت رشدش خواهد شد. سعی کنید تا در طول نگهداری از گیاه پتوس یا پوتوس، هر چند وقت یک بار گیاه خود را بچرخانید. به طوری که تمام بخش های آن به طور برابر نور خورشید را دریافت کنند. پتوس را زیاد آبیاری نکنید، چون که آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه شما خواهد شد. همچنین برای بهبود رشد گیاه، بهتر است در بهار و تابستان، هر دو هفته یک بار به آن کود مایع اضافه کنید. دقت نمایید، پتوس جزء گیاهان سمی به شمار میرود، از این رو در طول نگهداری از پتوس یا پوتوس، آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی خود قرار دهید.
گیاه بونسای
اگر این گیاه خاص و پرطرفدار را نمی شناسید، لازم است بدانید که بونسای به گیاهان یا درختهایی گفته میشود، که در طبیعت در اندازه های بزرگ و چند متری وجود دارند. اما برای استفاده در فضای داخلی، با کمک روشهای خاصی مانند: هرس کردن، پیوند زدن و … فرم دهی و کوچک سازی شده اند. اگر حساسیت های فصلی برای شما غیر قابل تحمل شده است و هیچ دارویی نمی تواند تسکین درد شما باشد، به شما پیشنهاد می کنیم تا چند بونسای کوچک و بزرگ را برای محیط خانه خود تهیه نمایید. زیرا بونسای یکی دیگر از گیاهان مخصوص اتاق خواب است، که در تصفیه هوا و خنک کردن آن تاثیر بسزایی دارد، بنابراین بونسای را نیز در لیست گیاهان تصفیهکننده هوا اضافه کنید.
شرایط نگهداری از گیاه بونسای
قبل از هر چیزی باید گفت که شرایط نگهداری از گیاهان بونسای، بسته به نوع آن ها می تواند متفاوت باشد. اما برای نگهداری کردن از بونسای آپارتمانی کافی است، آن را در محلی با نور زیاد اما غیر مستقیم قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که دمای محیط مورد نظر معتدل و بین ۱۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. برای آبیاری کردن این گیاه نیز باید زمانی اقدام کنید، که خاک گلدان خشک شده باشد.
گیاه عنکبوتی
از دیگر گیاهانی که می توانید در خانه برای تصفیه هوا از آن استفاده کنید، گیاه عکنبوتی است. این گیاه علاوه بر اینکه قدرت خوبی در تصفیه هوا دارد، از سرعت رشد و تکثیر بالایی نیز برخوردار می باشد و از این نظر می تواند انتخاب خوبی برای هر آپارتمانی باشد.
گیاه عنکبوتی
از دیگر گیاهانی که می توانید در خانه برای تصفیه هوا از آن استفاده کنید، گیاه عکنبوتی است. این گیاه علاوه بر اینکه قدرت خوبی در تصفیه هوا دارد، از سرعت رشد و تکثیر بالایی نیز برخوردار می باشد و از این نظر می تواند انتخاب خوبی برای هر آپارتمانی باشد.
روش نگهداری از گیاه عنکبوتی
گیاه عنکبوتی برای داشتن برگ های سالم بهتر است در نزدیکی پنجره نگهداری شود. همچنین این گیاه نیاز چندانی به نور ندارد و در فصل تابستان باید دو الی سه بار در هفته و در زمستان یک الی دو بار آبیاری گردد.
گیاه زاموفیلیا یا زامیفولیا
زامیفولیا از گیاهان تصفیه کننده هوا است، که در هر شرایطی رشد می کند. از این رو برای افراد بی تجربه در زمینه گل و گیاه گزینه مناسبی می باشند. چون که شرایط نگهداری از آن راحت است. این گیاه به ذخیره کننده طولانی مدت آب و داشتن شاخ و برگ بسیار زیبا معروف است. به علاوه زامیفولیا در تصفیه هوا از سموم و آلودگی های مختلف از جمله زایلن، تولوئن و … بسیار مؤثر است.
شرایط نگهداری از گیاه زاموفیلیا
این گیاه رشدی آسان و کم دردسر دارد. در برابر شرایط محیط داخلی مقاوم است و نیاز به آب کمی دارد. زاموفیلیا با برگ های درخشان و سبز رنگی که دارد، کم توجهی و عدم رسیدگی را به خوبی تحمل می کند و با نور کم نیز مشکلی ندارد.
گیاه نخل پروانه
نخل پروانه که به آن نخل عصای طلایی، نخل بامبو و نخل اریکا هم گفته می شود، از دیگر گیاهان نابِ تصفیه کننده هوا به شمار می رود. اگر به دنبال گیاهان تصفیه کننده آپارتمانی هستید و هوای آپارتمان شما خشک است، بهتر است این نوع گیاه را انتخاب کنید. توجه کنید، این گیاه راندمان بالایی در دفع آلودگی دارد و برای شهرهای شلوغ یک انتخاب کاملا ایده آل تلقی می شود.
روش نگهداری از گیاه نخل پروانه
گیاه مورد نظر به مکان پر نور، اما به دور از نور مستقیم آفتاب نیاز دارد. نخل اریکا را تا جایی باید آب داد که خاک آن مرطوب باشد و نباید خاک آن غرقابی شود. همچنین اریکا به خاک سبک، غنی و با زهکشی عالی نیاز دارد. ترکیب خاک برگ، پیت ماس، ماسه و خاک باغچه برای گیاه مناسب می باشد. نخل اریکا گیاهی هست، که دمای 18-28 درجه سانتیگراد را تحمل می کند. سعی کنید از کود دادن به این گیاه در فصل های پاییز و زمستان خودداری کنید و بیش از حد آن را کوددهی نکنید. زیرا کود بیش از حد باعث زرد شدن گیاه می شود.
گیاه درخت اژدها
یکی دیگر از گیاهان تصفیه کننده هوای خانگی، درخت اژدها می باشد. این گیاه زیبا به داشتن برگ های شمشیری شکل با لبه های قرمز معروف است و ظاهر بلند و باریک آن برای قرار گیری روی میزکار بسیار مناسب است. از جمله مزیت هایی که گیاه درخت اژدها دارد، دفع آلودگی های سمی و سرطان زای هوا مخصوصا از نوع زایلن و تری کلرواتیلن است. شایان ذکر است، که درخت اژدها سرعت رشد پایینی دارد و پس از 10 سال به 1.5 متر می رسد و اغلب با نخل اشتباه گرفته می شود.
شرایط نگهداری از درخت اژدها
همان طور که از نام این گیاه مشخص است، بی آبی نمی تواند درخت ما از از پا بیندارد. چون که درختچه اژدها گیاهی ساده است، که نیاز به رسیدگی زیادی ندارد. برای نگهداری کردن از درختچه اژدها، غبار پاشی آب برای مرطوب نگه داشتن محیط، ایده مناسب تری نسبت به غرقابی کردن گیاه است. در خصوص درخت اژدها باید بدانید که در فصل پاییز این گیاه ریزش برگ دارد، که این امر اصلا نگران کننده نیست و مانند بیشتر گیاهان، امری طبیعی است. برای درختچه اژدهای خود، باید تا جایی که امکان دارد نور طبیعی زیادی را تامین کنید. به طوری که این نور نباید مستقیم از تابش خورشید باشد. در اصل نوری از پشت پرده با دمایی در حدود 24 درجه سانتی گراد برای رشد بی نظیر این گیاه تصفیه کننده، مناسب و ایده آل می باشد.
حرف آخر از مقاله گیاهان تصفیه هوا
9 مورد از گیاهان شناخته شده و پرطرفدار که در تصفیه هوای خانه شما تاثیر بسزایی دارند در مطالب فوق بررسی شده است. به شما عزیزان توصیه می کنیم، که برای سلامتی خود و سایر افراد خانواده حتما از این گیاهان تهیه کنید و در خانه خود از آن ها مراقبت نمایید. ناگفته نماند که گیاهان زیاد دیگری وجود دارند، که تصفیه کننده هوای محیط شما هستند و شما می توانید از طریق مقاله های مشابه آن ها را بشناسید. از همراهی کردن همه شما عزیزان بی نهایت سپاسگزاریم.